Endometriosis - C-vitamin, Biotic Balance, Bioglan krill olaj, Chia VitaminWellness.hu
0 Jelenleg a kosara még üres.
0 Jelenleg a kosara még üres.

    Jelenleg a kosara még üres.
Endometriosis 3 darab terméket találtam
Szállítás RAKTÁRRÓL, azonnal
orderby
11 913 Ft - 5 %
11 321 Ft
30 darabnál
3 574 Ft / db
3 971 Ft

Az endometriosis huszonöt-negyven éves nőknél jelentkező betegség, ami azt jelenti, hogy a méhen kívül, más testrészeken is a méhnyálkahártyához hasonló sejtek találhatók. Az egyik kórtani magyarázat szerint amikor a méhnyálka felszíni rétegei a menstruációs vérzéssel kilökődnek, néhány részecske a petevezetéken keresztül bejut a medenceüregbe. Ezek a méhnyálkahártya-szigetek úgy reagálnak a hormonális változásokra és a menstruációs vérzésre, mint a méhnyálkahártya sejtjei. Többnyire bennrekednek a medenceüregben, beágyazódnak, és növekedni kezdenek.
Terjedésükkel összekapcsolnak egymással szerveket, vagy a hashártyára tapadnak. Az ilyen szövetterületeket kóros összetapadásoknak, adhézióknak hívják. A méhnyálkahártya-szigetek létrehozhatnak cisztákat, vérrel telített daganatokat.

Tünetek és diagnózis

Az endometriosis nagy fájdalmakat okozhat a menstruáció alatt, az ovuláció időszakában, bélmozgás és nemi érintkezés közben, de az is lehet, hogy egyáltalán nincsenek tünetei. Nagyon fontos, hogy gyanú esetén azonnal forduljon orvoshoz, mert az idő előrehaladtával jelentősen rosszabbodhat az állapota.
Az egyik lehetséges következménye a meddőség, ami akkor alakul ki, ha a petesejt útja a petefészektől a petevezetékig nem átjárható. Ez az endometriosisban szenvedő nők 30-40%-ánál fordul elő. Sokszor csak a meddőségi vizsgálat során diagnosztizálják. Az endometriosist ún. laparoszkópiával állapítják meg. Ez abból áll, hogy egy parányi kamerával felszerelt csövet vezetnek be a medenceüregbe, közvetlenül a köldök alatti területen. Pozitív eredmény esetén gyógyszeres vagy sebészeti kezelést alkalmaznak.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
toegevoegd
Continue shopping
View cart & checkout