Cink tartalmú szuperételek - Magas Cink tartalmú készítmények VitaminWellness.hu
0 Jelenleg a kosara még üres.
0 Jelenleg a kosara még üres.

    Jelenleg a kosara még üres.

A szervezet cinkháztartása elsősorban a csontokban és fogakban található, de ott van az izmokban, a bőrben, májban, férfi nemi szervekben.

Számtalan fontos dolga van. A cink részt vesz az anyagcsere folyamatában, az enzimműködésben az enzimek aktiváló anyagaként tevékenykedik. A cink szerepet kap az immunrendszer védelmében. Megfelelő ellátottság mellett megelőzhetők a megfázásos, influenzás megbetegedések a cinkkel, továbbá szabályozza a vércukorszintet.
A cink a bőr védelmében a sebgyógyulás gyorsítása, az ekcémás tünetek csillapítása is a dolga. A nemi mirigyek működését is elősegíti, normális mederben tartja a nemi fejlődést. Semlegesíti a levegőből a szervezetbe került nehézfémek károsító hatását.

A cinkhiány estén fehér foltok jelennek meg a körmökön, étvágytalanság, ízérzékelés megváltozása, immunrendszer hatásfokának csökkenése, gyakori megfázások, növekedési lassulás, visszamaradás, nemi hormonok működésének zavara.
Jellemző ásványi anyag hiány főleg a húst nem evőket érinti. Érdemes odafigyelni, hogy az erős izzadás fokozza a cink távozását. Többet igényelnek belőle azok is, akik nagyobb mennyiségben fogyasztanak alkoholt, vagy cukorbetegek.

Az előbbi megállapítás a kismamákra szintén vonatkozik. Mivel az egyes ásványi anyagok és vitaminok csak megfelelő együttműködés esetén tudnak hatni, fontos, hogy a nagyobb mennyiségű cinkpótlás mellé A-vitamint és rezet is kell fogyasztani, hogy ne alakuljanak ki hiánytünetek emezekből. A gyengébb immunrendszer, az idősebb kor, az egyoldalú, hiányos táplálkozás, az ekcémás bőr indokolja a cinkutánpótlást.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
toegevoegd
Continue shopping
View cart & checkout