Bio Folsav, Ferro Flavonoid, Ovant kapszula, Folsav, Maca VitaminWellness.hu
0 Jelenleg a kosara még üres.
0 Jelenleg a kosara még üres.

    Jelenleg a kosara még üres.
B9-vitamin = Folsav 31 darab terméket találtam
Szállítás RAKTÁRRÓL, azonnal
orderby
30 darabnál
3 664 Ft / db
4 071 Ft
14 darabnál
4 564 Ft / db
5 071 Ft
30 darabnál
4 024 Ft / db
4 471 Ft
14 darabnál
5 824 Ft / db
6 471 Ft
7 darabnál
10 477 Ft / db
11 641 Ft
30 darabnál
3 215 Ft / db
3 572 Ft
9 darabnál
7 740 Ft / db
8 600 Ft
30 darabnál
3 215 Ft / db
3 572 Ft
5 darabnál
13 474 Ft / db
14 971 Ft
12 darabnál
5 554 Ft / db
6 171 Ft
30 darabnál
2 674 Ft / db
2 971 Ft
14 darabnál
4 924 Ft / db
5 471 Ft
30 darabnál
3 664 Ft / db
4 071 Ft
1 971 Ft
30 darabnál
3 214 Ft / db
3 571 Ft
30 darabnál
3 754 Ft / db
4 171 Ft
30 darabnál
2 674 Ft / db
2 971 Ft
9 darabnál
6 184 Ft / db
6 871 Ft
31 termék
  1. Előző
  2. 1
  3. 2
  4. Következő
orderby

A folsav már korábban is állt - viszonylag rövid ideig - a kutatók és az orvosok érdeklődésének középpontjában. Az utóbbi évek kutatásainak eredményei újra ráirányították a figyelmet, ennek oka egyrészt a lakosság jelentős hányadát érintő folsavhiány, másrészt a terhesség zavartalanságának biztosításában és a magzat egészséges fejlődésében játszott szerepe.

A csontvelőben, a vörösvérsejtek képződésének színhelyén életünk végéig zajlik a sejtképződés. Ehhez mindvégig megfelelő mennyiségű folsavra van szükség, érthető tehát, hogy a folsavhiány tünetei is a vérsejtképzés terén jelentkeznek először.

A folsavhiányra a nyálkahártya is érzékenyen reagál, ez a tüdő, a hörgők, a húgyhólyag és a méh nyálkahártyasejtjeinek elváltozásaiban figyelhető meg. A súlyos folsavhiány mindkét nemben terméketlenséget okozhat. Mivel a folsavhiány meglehetősen gyakori, meddőség esetén érdemes először a folsavhiány lehetőségére gondolni, és ajánlatos a vér folsavszintjét ellenőrizni.

A leggyakoribb vitaminhiány a folsavé. Alig van ember, akinek a szervezetében elegendő volna ebből a B-vitaminfajtából. Pedig éppen ennek a bio anyagnak oly fontos a szerepe örömhormonjaink termelésében. Ha megfigyeljük a városi járdán özönlő gyalogostömeget, azt a sok komor, gondterhelt arcot, a sok siető férfit és nőt, óhatatlanul felmerül a kérdés: talán azért nem derűsek, mert folsavhiányuk van.

A folsav vitamint elsősorban a növényi táplálékból szerezhetjük be, de van belőle a májban is, hiszen az állatok ott raktározzák el a folsavat és más tápanyagokat. Nagyon érzékeny vitamin ez: a fény, a meleg, még a szobahőmérsékleten való hosszas tárolás is elpusztítja.

A nyers koszton élők tehát a folsav szempontjából előnyben vannak. Amikor a természet százezer évekkel ezelőtt kiosztotta a tápanyagoknak a feladatokat, a folsav fontos beosztást kapott: részt kell vennie szén hordozóként a hem, vagyis a hemoglobin színét adó vérfesték felépítésében. Ezáltal a folsav nélkülözhetetlenné vált a vörösvértestek képzésénél.

Szükség van folsavra a nukleinsavak felépítéséhez is, amelyekben tárolódnak öröklődési anyagaink, ezért nélkülözhetetlen mind a 70 billió sejtünk növekedése, karbantartása és pótlása szempontjából.

Ez a vitamin idézi elő az étvágyat az étel megpillantásakor, és eközben a gyomorsavképződést is serkenti. Még igen kevéssé ismert probléma az, hogy 40 év fölött a legtöbb ember savhiányos, vagyis a gyomornedveiben kevés a sósav. Ennek következménye, hogy nincs, ami elpusztítsa az élősködőket és az élelem mérgeit, a fehérje feldolgozása pedig valósággal katasztrofális lesz. Sokan tudnának ezen egy kis folsavtöbblet fogyasztásával segíteni. Nem kellene hozzá más, mint hogy egy héten át naponta bőségesen egyenek zöldfőzeléket és salátát.

A kis folsav vitamin munkája olyan pontos és megbízható, hogy a természet még egy igen fontos feladattal bízta meg. Amikor ugyanis az ember tudata kialakult, szüksége lett új hormon okra és ingerületátvivő anyagokra, úgynevezett neurotranszmitterekre. Ezek a molekulák a teljes idegrendszerben, minden irányban közvetítik az ideg- és agyi ingereket.
A mentális, vagyis a lelki-szellemi tartományban ők gondoskodnak a jókedvről, örömről, lelkesedni tudásról, bátorságról, önbizalomról, optimizmusról, vidámságról, vagyis mindazokról a tulajdonságokról, amelyekre annyira vágyunk.

A folsav szorgalmasan dolgozik az életörömünk megvalósításán, főleg a metionin idegfehérje anyagcseréjében. Ekkor keletkezik ugyanis két idegátvivő anyag, a szerotonin és a noradrenalin. A szerotonin az agyunkban és az idegrendszerünkben csillapító-megnyugtató, boldogító szerepet tölt be, örömteli gondolatok édeni tájaira visz, és esténként egészséges álomba ringat.

A noradrenalin az aktív nappali örömgyártó, aki lelkesen vezet bennünke harcba a stresszproblémák ellen - vagy legalábbis ezt kellene tennie. Mindkét anyag a folsav segítségével szintetizálódik az agy- és idegsejtekben, méghozzá az úgynevezett vezikulumokban, az idegsejtek mikroszkopikus kicsinységű hólyagocskáiban.
Jaj annak, akinek itt, a többi bioanyag mellett, hiánya van folsavban! Ekkor ugyanis érdekes dolog történik: az ilyen ember ugyanolyan aktívan és dinamikusan igyekszik a stresszproblémákat megoldani, de hiányzik belőle az eufória, az a finom, boldogító kábulat, amit a noradrenalin közvetít.

Noradrenalin híján szervezetünk a stressz ellen először is adrenalint mozgósít, mégpedig a mellékvese velőállományából. Az adrenalint testi-érzéki lázítónak tekinthetjük, a noradrenalint az optimizmus hormonjának, amelyet mi, emberek sok százezer év során fejlesztettünk ki az idegrendszerünkben.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
toegevoegd
Continue shopping
View cart & checkout